3.5.2012

FIS potrdila ustreznost kandidature Planice za nordijsko svetovno prvenstvo

FIS potrdila ustreznost kandidature Planice za nordijsko svetovno prvenstvo



Mednarodna smučarska zveza (FIS)  je potrdila ustreznost kandidature Planice za nordijsko svetovno prvenstvo za leto 2017. Obsežno gradivo, ki ga je delovna skupina za kandidaturo pod vodstvom Janeza Bukovnika pripravila v zadnjih mesecih je odgovorilo na vsa vprašanja, ki so jih imeli člani strokovne skupine FIS. Tako se Planica lahko poda v boj za organizacijo nordijskega svetovnega prvenstva, kjer jo čakajo močni protikandidati: Zakopane, Lahti in Oberstdorf.

Odločitev o organizatorju bo padla 31.5.2012 na kongresu FIS v Južni Koreji, kjer bo potrebno kandidaturo predstaviti tudi na posameznih odborih za skoke, tek na smučeh in nordijsko kombinacijo.  Te predstavitve bosta vodila ambasadorja kandidature, Petra Majdič in Franci Petek.

Glavna predstavitev pred 16 člani predsedstva FIS pa bo v torek, 29. maja 2012. Tajno glasovanje o organizatorju bo potekalo v četrtek, 31. maja 2012 in sicer do trenutka, ko bo eden izmed kandidatov dobil večino glasov (9) članov predsedstva. Če v prvem krogu glasovanja nihče ne dobi potrebne večine, odpade kandidat z najmanj glasovi in tako naprej, dokler nekdo ne dobi ustrezne večine.

Za več informacij:
Tomi Trbovc
tomi.trbovc@sloski.si
031.684.047

Arhiv novic