3.1.2017

Svetovni dan snega - 14. in 15. januar

V soboto in nedeljo, 14. in 15. januarja 2017, bo dolina pod Poncami šestič zapored gostila Svetovni dan snega. Poleg Planice bodo istočasno podobne snežne aktivnosti organizirane v več kot 40 državah sveta.


Dogodek lahko imenujemo tudi »planiške igre brez meja«, ki so namenjene otrokom vseh starosti in so tudi del gibanja Specialne olimpiade Slovenije. V soboto, 14. januarja, bomo tako gostili tudi male in velike junake z motnjami v duševnem razvoju. Njihov moto "PUSTITE MI ZMAGATI, ČE PA NE MOREM ZMAGATI, NAJ BOM POGUMEN V SVOJEM POSKUSU" je prav zagotovo lahko moto vseh udeležencev dvodnevnega dogodka v Planici.



FOTOGALERIJA - Svetovni dan snega 2016 >>>

V Planici bo Franci Petek s svojo Mini Planico, ki bo udeležencem pričarala lepote smučarskih skokov. Za nekoliko večje pogumne skakalce bo poskrbela Anja Tepeš.

Na voljo bo še množica drugih zimskih aktivnosti, deskanje na snegu za najmlajše, ki je bilo v letu 2016 čista uspešnica Svetovnega dneva snega v Planici, sankanje, tubing, hokej in nogomet na snegu, iskanje izgubljenega zaklada in v januarju 2017 kot novost, odbojka na snegu.

Dogodek bo zagotovo zabaven in nepozaben. Januarja 2016 smo v dveh dneh gostili preko 2.000 nasmejanih obiskovalcev.



Naši zvesti partnerji dogodka, ki jih je vsako leto več, bodo poskrbeli za slastne prigrizke, topel čaj in lepe nagrade.

Obisk prizorišča, ki bo v izteku malih skakalnic v Planici, je za vse obiskovalce brezplačen. Brezplačno bo za vse udeležence na voljo tudi izposoja opreme in strokovno vodenje posameznih aktivnosti.

Zavedanje otrok, da istočasno na takem dogodku nekje drugje na svetu uživajo tudi drugi otroci vseh ras in kultur, bo zagotovo dalo dogodku še večjo čarobnost.

Takoj po Novem letu bo akcija, pripravite se!





Program: 14. in 15. januar 2017

• 9.00
začetek programa / dogodka

• 9.30 - 13.30
aktivnosti na snegu pod strokovnim vodstvom, animacije

• 14.00
zaključek programa

Vsak udeleženec se lahko prijavi na poljubno število aktivnosti, brez prijave na samem prizorišču sodelovanje ne bo možno. Posamezne aktivnosti, ki zahtevajo strokovno vodstvo (deskanje na snegu, smučarski skoki, hokej in nogomet na snegu, odbojka na snegu, tek na smučeh, poligon) trajajo po eno uro. Deskanje na snegu je mogoče izključno do 12. leta starosti oz. do višine 130 cm. Skoki na Mini Planici so namenjeni otrokom do maksimalno 70 kg teže.

Organizator dogodka je OK Planica, Smučarska zveza Slovenije.
Več informacij: natasa@artika.si, 051 419 800

Posameznik na športnem dogodku SVETOVNI DAN SNEGA 2017 sodeluje na lastno odgovornost. S prijavo udeleženec oz. njegov zakoniti zastopnik potrjuje, da do organizatorja ne bo uveljavljal nobenih odškodninskih zahtevkov. Udeleženec oz. njegov zakoniti zastopnik soglaša, da lahko organizatorji prireditve objavijo njegove podatke, fotografije, posnetke in izjave v sredstvih javnega obveščanja, ne da bi od njih zahteval kakršnokoli povračilo.
Arhiv novic