17.3.2011

Kranjec navdušil več kot 8000 otrok pod Poncami

Planica - Robi Kranjec je navdušil več kot 8000 gledalcev pod Poncami in z 228 metri dobil kvalifikacije za petkovo posamično tekmo. Na jutrišnjem tekmovanju pa bo še pet Slovencev.

Planica Robi Kranjec je navdušil več kot 8000 gledalcev pod Poncami in z 228 metri dobil kvalifikacije za petkovo posamično tekmo. Na jutrišnjem tekmovanju pa bo še pet Slovencev.

S tem je izpolnjen tudi tihi cilj glavnega trenerja slovenske reprezentance, Matjaža Zupana, ki je želel, da bi v petek skakalo šest naših orlov. To bodo Robi Kranjec, Jurij Tepeš, ki je bil šesti v kvalifikacijah (203 m), Jernej Damjan mesto za njim (201 m), Dejan Judež (187.5 m), Peter Prevc(184.5 m) in Mitja Mežnar (187.5 m). Brez jutrišnjega nastopa so ostali debitant Matej Dobovšek na 38. mestu, Rok Zima na 48. mestu ter Matjaž Pungertar in Matic Kramaršič na 52. oz 53. mestu med 58 kvalifikanti.

Današnji dan v Planici je zaznamovalo oblačno vreme. Oblaki so nam ponudili tudi nekaj kapelj dežja, po drugi strani pa smo videli tudi nekaj sončnih žarkov. Pod Poncami so za fantastično vzdušje že v četrtek poskrbeli otroci iz cele Slovenije, ki se jih je zbralo preko 8000. V le eni seriji uradnega treninga (zaradi težav s smučino, kjer se je nabirala voda) je takoj zablestel Kranjec z 217 metri, žal pa smo videli tudi dva padca. Najprej jo je brez poškodb odnesel Fumuhisha Yumoto iz Japonske, nato pa je grdo padel Nemec Pascal Bodmer, ki naj bi si po prvih informacijah izpahnil ramo.

Jutri se dogajanje pod Poncami prične ob 14.15 uri s poskusno serijo 40 trenutno najboljših letalcev na svetu.

Izjava Robija Kranjca:

"Zelo sem zadovoljen z današnjim dnem. Kvalifikacijski skok je bil zares dober, lep in tudi tekoče izveden. Letalnica je odlično pripravljena, mislim, da bi se dalo leteti do 240 metrov ali še kakšen meter čez, a za to bodo potrebni tudi boljši vetrovni pogoji."

Arhiv novic