4.10.2015

Planica trdno v sedlu s finalom svetovnega pokala

Ta konec tedna se je v Zurichu končalo tradicionalno jesensko srečanje strokovnih odborov pri mednarodni smučarski zvezi (FIS)...

Ta konec tedna se je v Zurichu končalo tradicionalno jesensko srečanje strokovnih odborov pri mednarodni smučarski zvezi (FIS).



Planica je prvo preizkušnjo za kandidaturo za svetovni prvenstvi v nordijskem smučanju in polete prestala izvrstno. Na predstavitvi pred 12 strokovnjaki FIS, za različna področja, ki se dotikajo organizacije in priprave SP, so s strani Smučarske zveze Slovenije sodelovali predsednik Enzo Smrekar, Jurij Žurej, direktor SZS, Jelko Gros, direktor zavoda za šport Planica, Franci Petek, ambasador kandidature in tiskovni predstavnik zveze Tomi Trbovc.

V predstavitvi, ki je trajala skoraj dve uri, so člani ekipe predstavili več kot 200 strani dolg dokument podrobnosti o organizaciji svetovnega prvenstva. Predstavniki FIS so predstavitev pohvalili in predstavili naslednje korake. Med tem pa je bila Planica spet uvrščena na preliminarni koledar za sezono 2016/2017, ko bo znova gostila finale svetovnega pokala na letalnici bratov Gorišek. Naj spomnimo, da bo finale v tej sezoni na sporedu od 18.-20. marca 2016.

Arhiv novic