1.9.2015

Planica bo gostila FIS svetovni pokal v teku na smučeh

Po štirih letih se na slovenska tla ponovno vrača tekmovanje za FIS svetovni pokal v teku na smučeh.


Po štirih letih se na slovenska tla ponovno vrača tekmovanje za FIS svetovni pokal v teku na smučeh. Planica, ki je po svetu sicer najbolj znana po smučarskih skokih in poletih, v teh dneh čaka na konec del na novem nordijskem centru, katerega del je seveda tudi tekaški stadion s pripadajočimi progami. Planica, ki kandidira za svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju 2021, bo z organizacijo tekaških tekem dokazala, da je več kot le "skakalna" dolina in da je pripravljena gostiti največja tekmovanja v vseh nordijskih disciplinah.



V soboto in nedeljo, 16. in 17. januarja 2016, bomo v Planici gostili sprinterske preizkušnje za ženske in moške. Najprej bodo prišli na vrsto sprinti v prosti tehniki, nato pa še ekipni sprinti v prosti tehniki. Morda najbolj zanimiva disciplina v teku na smučeh bo v dolino zagotovo privabila veliko število gledalcev, poleg tega pa se bo sezona po novoletni turneji dodobra razplamtela. Med svetovno elito bomo seveda navijali tudi za naša dekleta in fante, na čelu katerih bo odlična sprinterka Vesna Fabjan.



V času nedeljskih ekipnih sprintov pa bodo navijači lahko obiskali tudi Snežno deželo. Planica je namreč tudi letos, t.j. petič zapored, eden izmed številnih organizatorjev iz celega sveta, ki sodeluje v kampanji mednarodne smučarske zveze Svetovni dan snega. V Planici se bodo lahko tako predvsem najmlajši preizkusili v teku na smučeh in smučarskih skokih, poleg tega pa bodo na voljo tudi številne druge aktivnosti na snegu. Tekme svetovnega pokala in Svetovni dan snega tako obljubljajo resnično zanimiv, predvsem pa aktiven dan v Planici.

Program tekmovanja >>>

Arhiv novic