17.2.2013

Na drugi tekmi Oranič na stopničkah

Na drugi tekmi Oranič na stopničkah

Drugi dan tekmovanja za celinski pokal v Planici smo prav tako videli odlično tekmovanje, ki je postreglo z dolgimi skoki in razburljivim razpletom teka na 10 kilometrov. Kombinatorci so s preizkušnjo začeli na 139-metrski napravi, na kateri se je tako kot včeraj najbolje odrezal Tobias Haug in postavil dolžino vikenda s 135. metri. Nemcu je tako kot pred 24. urami sledil Čeh Pavel Churavy (132.5 metra), tretji pa je bil Norvežan Sindre Ure Soetvik.



FOTOGALERIJA >>>

Od šesterice domačih tekmovalcev je šlo na Bloudkovi velikanki najbolje Mitji Oraniču, ki je pristal pri 125. metrih zasedel 17. mesto in s tem na teku startal minuto in 12 sekund za Haugom. Matic Plaznik je bil 27. (120.5 m) in začel teči minuto in 45 sekund za Nemcem, Jože Kamenik pa je startal kot 33., minuto in 56 sekund za prvim. Urh Kranjčar je bil 40., Matej Drinovec 46., Luka Oblak pa 55.

Tekaški del preizkušnje se je ob rahlem sneženju začel ob 13.00, ob progi pa je bilo še nekaj več gledalcev kot včeraj. Na koncu je še do ene zmage, veliko bolj tesne kot včeraj, prišel Norvežan Ole Martin Storlien, ki je po skokih zasedal peto mesto.  Še eno drugo mesto je osvojil Churavy, ki je za zmagovalcem zaostal 1.7 sekunde, vse do zadnjega metra pa se je odlično boril Oranič, ki je osvojil tretje mesto s samo štirimi desetinkami zaostanka za Čehom.



Oranič je prišel na stopničke predvsem po zaslugi odličnega teka, saj je bil na progi najhitrejši s časom 25:16.1. Takoj po prihodu v cilj je Mitja rekel: »Pričakoval sem uvrstitev okoli petega mesta po tem zaostanku po skoku. Zelo dobro sem startal in na koncu mi je zelo malo zmanjkalo. Če bom tako tekel na Svetovnemu prvenstvu v Val di Fiemmeju bo to zelo dobro.«

Storlien je na zmagovalnem odru rekel: »Cel vikend je popoln, počasi se bom zaljubil v Planico. Skakalnica je perfektna in mi dobro leži, tudi tekaška proga je dobra. Vremenski pogoji so bili zahtevni, tako da je bila težka tekma, toda na koncu sem prišel do zmage.« Churavy je bil ponovno kratek: »Zadovoljen sem z drugim mestom, to je bil dober test pred Svetovnim prvenstvom.« Slovenski junak pa je dejal: »Všeč mi je ko sneži, toda smuči smo preizkusili samo uro pred tekmo. Upal sem, da bodo v redu in so res bile, zato hvala servisu. Tu se odlično počutim.«



Arhiv novic