18.9.2015

Zip-Line - zgodbe, ki jih skupaj pišeta Planica in Elan se nadaljujejo

Nova pridobitev Nordijskega centra Planica - Zip-Line naprava, ki so jo že preizkusili naši skakalci. Foto in video...



ELAN. Beseda s pomenom. Polet. Zagon. Zanos.

70 LET. Tradicija. Resno delo. Vzponi in padci. Inovacije. Čustva. Zmage.

Neulovljiva ustvarjalnost, ogromno domišljije v zraku pod Begunjščico, veliko posluha za včasih nore ideje, vse to še danes vodi Elan v enega največjih »provokatorjev« v razvoju. Tiho in vztrajno prav Elan še vedno pogosto narekuje smernice razvoja v športni industriji. Vse mednarodne nagrade niso zgolj slučaj.

PLANICA in ELAN

Dve slovenski blagovni znamki. V obeh se skrivajo čustva, tradicija, zmage in elan. Koliko Elana je v zadnjih 70 letih poletelo v dolini pod Poncami, ne bomo nikoli vedeli. Lahko bi našli podatke, koliko Elana je stalo na stopničkah v isti dolini, vsi vemo da zelo veliko. Skupaj smo dvigovali kristalne globuse in podirali svetovne rekorde. Take in drugačne. Mnogim so veliko pripomogli ljudje, ki so to dolino spremenili v praznik in ponos.



FOTOGALERIJA >>>



ELAN INVENTA IN PLANICA

Prav Elan Inventa pa zadnja leta preseneča z vedno novimi projekti, novimi izzivi in dosežki. Na katarsko pravljico treh opremljenih dvoran za SP v rokometu, letos januarja, smo že malce pozabili. Od takrat so se zvrstili novi izzivi, med njimi dva prav posebna projekta, oba povezana prav s Planico.

Pod prvi projekt se je podpisal dr. Franci Petek, tisti Franci, ki je leta 1991 postal svetovni prvak. Elan Inventa je v sodelovanju s Francijem Petkom, izdelala mobilno mini smučarsko skakalnico, poimenovano Mini Planica. Skakalnica je izdelana tako, da jo je mogoče uporabljati v vseh letnih časih, zahteva minimalno prostora in enostavno postavitev.



V vseh letnih časih pa je mogoče uporabljati tudi novo pridobitev Nordijskega centra Planica, Zip-Line napravo, ki omogoča vožnje po jeklenici preko planiške velikanke in kjer bomo uporabnikom omogočali približati občutke skakalcev med smučarskimi poleti.

Zgornja vstopna postaja je na nadmorski višini 1151,60m, spodnja pristajalna postaja na 949m. Višinska razlika med zgornjo in spodnjo postajo znaša 202,60m, dolžina jeklenice je 566,06m. Povprečni naklon spusta znaša 38,33stopinj.

Uporaba naprave je mogoča v temperaturnem razponu med -10°C in +40°C, ter v vseh vremenskih razmerah, razen ob nevihtah, ko obstaja verjetnost udara strele.

Minimalna teža uporabnika je 40 kg, maksimalna teža pa 120 kg. Minimalna višina uporabnika je 140 cm, maksimalna višina pa 200 cm.



Prav v septembru 2015 se Elanu izteka 70 let. Ni pomembno kako velika bo torta, pomembno je, da bo Elan še naprej skrbel za številne nasmehe vseh generacij ljudi, željnih športa in novih dogodivščin.

Zato tudi vas povabimo na praznovanje v Planico, kjer lahko poletite z nami! Zip & Fly!

Ponovno pa se vidimo v Planici tudi januarja, na prvi tekmi za svetovni pokal v smučarskih tekih, ki jo bo gostila Planica in nov Nordijski center in seveda marca, ko bomo spet skupaj leteli.

Arhiv novic