10.6.2016

SP v poletih leta 2020 v Planici, ne tudi v nordijskih disciplinah 2021

SP v poletih leta 2020 v Planici, ne tudi v nordijskih disciplinah 2021


V mehiškem Cancunu se je na 50. kongresu Mednarodne smučarske zveze odločalo o organizatorjih FIS svetovnih prvenstev v letih 2020 in 2021. Planici je bila zaupana vloga gostitelja svetovnega prvenstva v poletih leta 2020, naskok na organizacijo svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah pa ni uspel. Predsedstvo FIS je z enajstimi glasovi izbralo nemški Oberstdorf, norveški Trondheim je prejel štiri glasove, Planica pa dva.



FOTOGALERIJA >>>

Enzo Smrekar, predsednik Smučarske zveze Slovenije, je po razglasitvi rezultatov dejal: ''Res ne moremo biti zadovoljni, res pa je, da smo imeli v igri dve nominaciji. Morda je tudi to pretehtalo v to, da so najprej namenili glas prvenstvu v poletih, potem pa se odločili drugače pri drugi nominaciji. Popolno presenečenje to žal ni. Po neformalnih pogovorih je bilo zaznati, da je bila naša predstavitev daleč najboljša, vemo pa, da to ni edini argument. Pri odločanju se upošteva marsikaj, razne prijateljske naveze, velikost države, proračuni in očitno je bila tudi tokrat velikost pomembnejša od srca, strasti in vztrajanja pri organizaciji.''

''Sem razočaran, predvsem zato, ker smo največ upov polagali v nordijsko svetovno prvenstvo. Predvsem zaradi tega, ker vemo, da smo odličen kandidat, tako po organizacijski plati, kot po infrastrukturi, kot tudi po entuziazmu in srcu. Malo nas tolaži, da imamo polete leta 2020, a bistveno je, da nam ne zmanjka upanja, poguma in volje, da v prihodnosti končno dobimo svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah,'' pa je rekel ambasador Planice Franci Petek.

Izjavi
Enzo Smrekar
Franci Petek

Arhiv novic