6.5.2008

Zaključna novinarska konferenca OK Planica


Na sedežu Smučarske zveze Slovenije je danes OK Planica pripravil zaključno novinarsko konferenco sezone 2008. Organizator je po prireditvi v Planici prejel pohvale, tako s strani Mednarodne smučarske zveze, kot s strani medijev in javnosti. Ustvarjalci tega vsakoletnega dogodka so z narejenim zadovoljni, vendar vedo, da bo v prihodnosti potrebno izboljšati še mnogo stvari.

trbovc_kalan_finzgar.jpg

Organizacijo prireditve je pohvalil tudi direktor SZS Jaro Kalan, ki si želi, da bi se tradicija poletov v Planici v naslednjih letih nadaljevala, saj je se s tem predvsem omogoča odpiranje novih možnosti za izvajanje nordijskih programov. Tako kot gospodje, ki so spregovorili za njim, se je zahvalil tudi novinarjem, ki so izčrpno in korektno poročali o dogodkih v Planici in s tem pomagali k še boljši podobi in uspehu tega slovenskega športnega praznika.


bahun.jpg

Predsednik OK, Drago Bahun, se je zahvalil vsem sodelavcem za odlično izvedbo dogodka, tako po tekmovalni, kot po prireditveni plati in izrazil zaupanje, da se bodo stvari tako dobro odvijale tudi v prihodnosti. Namen, da se v dolini pod Poncami izpelje čim več varnih poletov nad 220 metri, je bil izpolnjen, s tem da si je v štirih dneh polete v Planici ogledalo več kot 57.000 obiskovalcev. Predsednik OK je še dodal, da je bil letos narejen velik napredek na področju varnosti in prometa, za kar gredo zasluge tudi policiji, in da celoten dogodek ne bi bil mogoč brez domačih sponzorjev, s katerimi namerava OK še naprej odgovorno in korektno sodelovati. Bahun pa s svojimi sodelavci že gleda v bližnjo prihodnost in se zaveda, da bo potrebnih še kar nekaj naporov, tako v naslednji sezoni, kot leta 2010, ko Planica gosti Svetovno prvenstvo v poletih, da se načrti izpeljejo po željah.

finzgar_bahun_gros.jpg

Eden izmed najbolj zaslužnih za odlično pripravo skakalnice, ki je središče prireditve, Jelko Gros, je v nadaljevanju izpostavil tudi nekaj pomankljivosti prizorišča, ki se tičejo predvsem infrastrukture. Ob skakalnici je tako nujno potrebna nova žičnica za tekmovalce, kočljiv pa je tudi prostor za kontrolo opreme, prostori za medije, ter zaščita skakalnice pred vetrom, ki bo v naslednjih letih postala standard oziroma pogoj FIS. Gros je razrešitev teh težav označil za najpomembnejšo, ter izrazil željo, da bi vse delo, katerega cilj posodobitev infrastrukture, potekalo brez neželenih zapletov, se pravi, kar se da hitro.

kalan_finzgar.jpg

O nujnosti razvoja področja okoli skakalnic je spregovoril tudi Primož Finžgar, generalni sekretar OK, ki se skupaj s sodelavci zaveda, da obstoječa infrastruktura za prihodnost Planice ne pomeni nič dobrega. Dobiček, ki ga je prinesla letošnja prireditev, t.j. 31.000 evrov, kaže na trend, ki lahko v naslednjih letih ogrozi tekmovanja v Planici. Rešitev za obstoj prireditve je tako v investicijah in v novem nordijskem centru, ali pa v nezaželenem znižanju standarda prireditve. Finžgar je omenil tudi izpad dohodkov zaradi manjšega števila tujih VIP gostov, do česar je prišlo zaradi cen nočitev v bližnji Kranjski Gori. Celotni dohodek je tako znašal 1.780.000 evrov, katerega največji delež so prispevali domači sponzorji - 890.000 evrov. 380.000 evrov dohodka so prinesle televizijske pravice, 407.000 pa vstopnice. Celotni stroški prireditve so znašali 1.700.000 evrov.



Arhiv novic