20.3.2013

Pričakovanja slovenskih orlov

Pričakovanja slovenskih orlov

Slovenska 13 skakalcev, ki bo nastopila na tekmah v Planici, si je pred novinarsko konferenco ogledala preizkus letalnica v dolini pod Poncami. Najdaljši skok je uspel Tomažu Nagliču, ki je pristal pri 216,0 m.



Pred četrtkovimi kvalifikacijami v Planici so svoja pričakovanja podali slovenski skakalci:

Izjave

Barbara Kürner Čad, direktorica SZS: "Dogodkov v Planici se veselimo predvsem po tako uspešni sezoni. Pričakujemo zanimiv vikend z mnogo obiskovalcev, z odlično predstavo naših tekmovalcev in ostalih. Vsem želim uspešne skoke.

Goran Janus: "Tekmovalcev je za eno nogometno ekipo. Tega smo v Planico že navajeni. Jutri so na sporedu kvalifikacije. Želim si, da se jih čim več uvrsti na petkovo tekmo. Peter, Jurij in Robert imajo nastop zagotovljen. Robert je v boju s Schlierenzauerjem za mali kristalni globus v poletih. Drugega kot dve zmagi mu ne pomagata. Na sobotni tekmi bodo nastopili Jurij, Peter in Robert, četrti član pa bo znan po petkovi tekmi.

Matic Benedik: "Na kvalifikacijah pričakujem lepe in predvsem tehnično pravilne skoke. Rezultatskih ciljen nima. Uživam v poletih.

Jernej Damjan: "Žalim si, da bi na koncu sezone prikazal nekaj izvrstnih skokov. Na tekmah nisem nastopal, sem pa treniral tudi po deset ur na dan v tem času. Upam, da bom pokazal tisto, kar sem v tem času natreniral.

Nejc Dežman: "Prva ovira so kvalifikacijah, preko katere je potrebno priti. Nato se bomo pogovarjali naprej.

Rok Justin: "Najprej bo potrebno preizkusit samo letalnico, ker prvič nastopam. Upam, da me bo neslo čim dlje.

Matic Kramaršič: "Bili smo že v Planici in smo si ogledali kako so preizkusili letalnico. Izgledalo je super. Skakalnica je dobro pripravljena.

Robert Kranjec: "Upam, da bo v Planico prišlo čim več gledalcev ter, da so organizatorju uredili logistiko prevozov, da se ne bo ponovila zgodba iz svetovnega prvenstva. Če bodo prevozi urejeni, se bo veliko ljudi odločilo priti v Planico. Počutim se dobro. V Skandinaviji sem dvignil formo na visok nivo. Sedaj se bom prepustil samemu dogajanju. Prvi dan je potrebno dati adrenalin in strah skozi, od petka naprej pa bom pričel uživati.

Žiga Mandl: "Zaenkrat me letenja na planiški velikanki ni strah. V četrtek pričakujem predvsem tehnično lepe skoke, da bom jaz zadovoljen s tehniko.

Andraž Pograjc: "Če pokažem takšno formo, kot sem jo prikazal na zadnjih štirih tekmah svetovnega pokala, bodo izpolnjena moja pričakovanja.

Peter Prevc: "Robertu bom pomagal, da bom Schlierenzauerja držal od zadaj, da bo prejel čim manj točk. Dodatnega pritiska glede nastopa v Planici ne čutim. Ko vidiš vse ljudi, ki te pridejo vzpodbujati, dobiš energijo in si kot nov.

Matjaž Pungartar: "Na četrtkovih kvalifikacijah pričakujem dolge polete. Želja po uvrstitvi v ekipo za sobotno tekmo obstaja. Dal bom vse od sebe, potem bomo videli kaj bo.

Anže Semenič: "Želim si prikazati moje skoke, kar bi me pripeljalo čez prvo oviro. Upam, da bo kakšna točka prišla tudi na moj račun.

Jurij Tepeš: "Z mojim zdravjem v zadnjih dneh ni bilo najboljše. Pozdravil sem se na tak nivo, da bom lahko nastopil v Planici. Do petka pa bom že sto odstoten, tako da ne bi smelo biti problemov.

Miran Zupančič: "Od Planice pričakujem, da bom napravil tiste skoke, ki jih znam ter da bomo vsi skupaj čim dlje leteli.

Arhiv novic