17.3.2011

Otroci v Planici

V dolini pod Poncami je bilo danes zelo veselo. Treninge in kvalifikacije je spremljalo več tisoč otrok, ki so v Planico prišli s pomočjo Zavarovalnice Triglav in s sodelovanjem na likovnem natečaju Planica in otroci...
V dolini pod Poncami je bilo danes zelo veselo. Treninge in kvalifikacije je spremljalo več tisoč otrok, ki so v Planico prišli s pomočjo Zavarovalnice Triglav in s sodelovanjem na likovnem natečaju Planica in otroci.



Otroci, ki so danes obiskali Planico so prihajali iz različnih koncev Slovenije in niso pustili, da jim deževno vreme pokvari počutje. Veselo so skakali okrog, gledali smučarske skoke in glasno navijali, tudi s pomočjo Zavoda za fair play in strpnost v športu, ki je skupaj z mnogimi osnovnimi šolami poskrbel za navijaški material.  Otroke smo prosili, če lahko z nami delijo svoje občutke in misli o Planici. Vprašali smo jih za koga navijajo in skoraj vsi so odgovorili: »Za našega Roberta Kranjca!« Mnogi so danes prvič obiskali Planico in si ogledali smučarske skoke v živo, zato so tudi izkoristili priložnost in se zahvalili organizatorju in Zavarovalnici Triglav za izlet, ki jim je polepšal dan. Kot smo tudi opazili, so vsi pridno reciklirali, saj po njihovih besedah to počno že doma in tako pripomorejo k čisti naravi.

Pa poglejmo kako so otroci opisali svoje občutke:

»Meni je tukaj zelo všeč, lahko gledam skoke, zraven pa navijam ali pa se družim s prijatelji.«

»Planica mi je bila že vedno všeč in sem vesela, da sem imela priložnost jo videti v živo.«

»Meni so skoki zelo všeč in me je ogled v živo tako navdušil, da razmišljam, da bi se vpisal v skakalno šolo.«

»Mi je zelo všeč in spet pridem naslednje leto.«

»Všeč mi je bilo to, da sem lahko prišla čisto blizu skakalcem in jih prosila za njihove avtograme. Čisto vsi so se mi podpisali.«

Letošnja zmagovalka likovnega natečaja je Ariana Godicelj, učenka OŠ Marije Vere iz Kamnika. Avtorica najboljšega izdelka ter njena osnovna šola sta bili predstavljeni po kvalifikacijah, takrat pa so se  podelile tudi praktične nagrade.

Ariana nam je zaupala: »Letos sem prvič sodelovala na tem natečaju in sem zelo vesela, da sem zmagala,« in poudarila, da so ostali izdelki tudi lepi in da bi si tudi oni zaslužili nagrado. Pravi, da rada obiskuje Planico in se ji zdi prelepa tudi v poletnem času.


Arhiv novic