23.2.2024

Ne samo skakalci, tudi skakalke bodo sezoni v slovo pomahale v Planici!

13. sezona FIS svetovnega pokala v smučarskih skokih za skakalke se ne bo zaključila v norveškem Vikersundu, kot je bilo sprva predvideno, ampak v naši Planici, potem ko je Smučarska zveza Slovenije po velikih prizadevanjih uspela pridobiti organizacijo finalne tekme sezone, ki bo na sporedu v četrtek, 21. marca 2024.

Image


Smučarske skakalke bodo ta konec tedna po dvotedenskem premoru za točke svetovnega pokala znova tekmovale na srednji napravi v avstrijskem Hinzenbachu, koledar tekem letošnje sezone pa je nato predvideval še obisk finskega Lahtija ter Osla, Trondheima in Vikersunda na Norveškem v sklopu RAW AIR turneje, kar bi pomenilo, da bi se sezona zanje končala 17. marca 2024 oz. en teden prej kot najboljšim smučarskim skakalcem.

V sklopu velikih prizadevanj k temu, da bi tudi skakalke lahko občutile marčevski zaključek sezone v nepozabni kulisi pod Poncami, pa je Smučarska zveza Slovenije, skupaj z Organizacijskim komitejem Planica, vložila veliko truda v to, da skakalke že letos zadnje skoke v sezoni opravijo prav v Planici. Ob pomoči zvestih sponzorjev in pokroviteljev slovenskega nordijskega športa, je vsem deležnikom naposled uspelo v nameri, da bo finalna tekma 13. sezone ženskega svetovnega pokala v smučarskih skokih izpeljana na srednji napravi v Planici (HS102) in sicer v četrtek, 21. marca 2024, pod žarometi, ob 17. uri. Prej bosta, od 15.30 ure naprej, na sporedu seriji uradnega treninga.

V želji po večji prepoznavnosti ženskih smučarskih skokov in v zahvalo novi odlični sezoni slovenskih skakalk, ki se borijo za osvojitev drugega globusa za zmago v pokalu narodov in z Niko Prevc tudi drugega velikega kristalnega globusa v posameznem seštevku svetovnega pokala, je Smučarski zvezi Slovenije letos uspelo pridobiti izvedbo ženskega finala v Planici. “Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem deležnikom, ki so pri realizaciji te ideje priskočili na pomoč, saj bomo tudi zaradi njih še drugič v tej sezoni najboljše skakalke tega sveta na delu lahko spremljali v Sloveniji. Res zahvala vsem, ki so razumeli, zakaj smo, seveda nam je bilo zaradi uspehov naših skakalk še malce lažje, želeli, da ob moških tekmah v Planici izpeljemo tudi vsaj eno preizkušnjo skakalk,” je dodal predsednik Smučarske zveze Slovenije, Enzo Smrekar.

S pridobitvijo pravice do izvedbe finalne tekme 13. sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske in ob dejstvu, da v skupnem seštevku svetovnega pokala trenutno najbolje kaže naši Niki Prevc, bo vse skupaj še začinilo letošnjo planiško zgodbo v kateri bo zadnjič kot profesionalni športnik nastopil najboljši slovenski smučarski skakalec vseh časov, Nikin najstarejši brat, Peter Prevc“Kot trenutno kaže, bi bila lahko letošnja marčevska Planica spet nepozabna in za anale. Ne samo za družino Prevc, ampak za vse ljubitelje smučarskih skokov po svetu. Vsi namreč verjamemo, da bo tako Niki kot Petru do konca sezone vse šlo kot po maslu in da bomo skupaj v Planici lahko priča dvema velikima mejnikoma v športu, ki je slovenskemu narodu tako zelo blizu. Vabljeni na pravljični praznik pod Poncami, da skupaj ustvarimo največjo navijaško kuliso za slovenske skakalce in skakalke,” je še dodal generalni sekretar OK Planica, Tomaž Šušteršič.

Ogled tekme smučarskih skakalk, ki bodo torej v poznem četrtkovem popoldnevu pod žarometi na srednji napravi v Planici opravile s finalno tekmo sezone, bo mogoč z istimi vstopnicami kot ogled četrtkovega uradnega treninga in kvalifikacij skakalcev v dopoldnevu na Letalnici bratov Gorišek. Hkrati pa verjamemo, da bo prav letošnja finalna tekma skakalk odprla tudi vrata k izvedbi finalne tekme sezone skakalk na Letalnici bratov Gorišek v prihodnji sezoni, kar je bila sicer že lani želja Smučarske zveze Slovenije.

Arhiv novic