20.12.2011

Svetovni dan snega v Planici

22. januarja 2012 Planica prireja Svetovni dan snega skupaj s Petro Majdič in Francijem Petkom. Do 20. februarja bomo v Snežni deželi otrokom nudili različne športne aktivnosti, v ospredju pa bodo smučarski skoki in tek na smučeh...




Planica v letu 2012 pričenja veliko zgodbo.

Prišli smo do točke, ko bomo to športno destinacijo preuredili v sodoben nordijski center, izgradnja najbolj sodobnih naprav pa je temelj za organizacijo tekmovanj na najvišji ravni. Nordijsko svetovno prvenstvo 2017, za katerega že kandidiramo, sodi v to kategorijo in bo prvo največje svetovno prvenstvo v zimskih športih, ki ga je v Sloveniji moč organizirati. S ponosom lahko rečemo, da sta Petra Majdič in Franci Petek uradna ambasadorja kandidature SP 2017 in velika podpornika Planiške zgodbe.

To zgodbo pričenjamo z dogodkom Svetovni dan snega, ki ima mednarodno razsežnost in se bo po svetu zgodil v nedeljo, 22. januarja 2012. Planica bo na ta dan otvorila Snežno deželo in v bližini izteka planiške velikanke otrokom ponudila pravo snežno doživetje z več snežnimi aktivnostmi, od katerih bosta v ospredju tek na smučeh in smučarski skoki, seveda skupaj s Petro Majdič in Francijem Petkom.

Pestro športno dogajanje pa se bo v Planici nadaljevalo tudi po 22. januarju, saj bo Snežna dežela odprta vse do 20. februarja. V tem času bomo v Planici otrokom nudili možnost preživljanja športnih dni. V kratkem času se je za obisk Snežne dežele prijavilo že 15 šol, nekaj terminov pa še ostaja prostih.

Več informacij o Svetovnem dnevu snega in Snežni deželi >>>


Arhiv novic