10.2.2011

Planiški svetovni rekord na poti v Vikersund

Organizacijski komite Planica 2011 je na tekme svetovnega pokala v smučarskih poletih, ki bodo ta konec tedna v Vikersundu poslal uradno delegacijo. S seboj so odnesli tablo, ki se uporablja za označevanje metrov ob letalnici...
Rateče – Organizacijski komite Planica 2011 je na tekme svetovnega pokala v smučarskih poletih, ki bodo ta konec tedna v Vikersundu poslal uradno delegacijo. S seboj so odnesli tablo, ki se uporablja za označevanje metrov ob letalnici. Seveda gre za tisto, ki označuje svetovni rekord, ki ga je 20. marca 2005 dosegel Norvežan Bjorn Einar Romoren in meri 239 metrov. Norvežani, ki so v Vikersundu zgradili novo letalnico upajo, da bo tekmovalcem uspelo preleteti magično mejo 240 metrov. »Zavedamo se, da je najdaljši polet na novi letalnici v Vikersundu povsem mogoče doseči. To bi Planici sicer odvzelo rekord, ki ga drži že od leta 1987, ko je Poljak Pjotr Fijas poletel 194 metrov a hkrati postavilo nov izziv za našo letalnico, ki tovrstne prenove še ni doživela. V prihodnjih letih bodo tako zagotovo sprejeti ukrepi, ki bodo omogočili še daljše polete tudi v Planici. Tudi na letošnjem tekmovanju, ki bo od 17. – 20. marca pa bomo pripravili pogoje, ki bodo ob ugodnih vremenskih razmerah omogočali zelo dolge polete,« je pred odhodom v Vikersund povedal generalni sekretar OK Planica Primož Finžgar.

OK Planica ob tem še enkrat poziva vse obiskovalce, ki bi si želeli ogledati planiški praznik v živo, da se je predprodaja vstopnic že začela. Zaradi izjemnega odziva (v prvih dneh predprodaje je bilo prodanih več kot 3000 vstopnic za sobotno tekmo), si je moč vstopnice za sobotno tekmo zagotoviti samo v predprodaji! Več podrobnosti o prodajnih mestih je na voljo na spletni strani www.planica.si.







Arhiv novic