23.2.2013

Snežna dežela navdušila mnoge, vrne se naslednje leto

Snežna dežela navdušila mnoge, vrne se naslednje leto

Snežna dežela v Planici je v letu 2013 navdušila mnoge družine, otroke in druge slovenske in tudi tuje obiskovalce, svoja vrata bo odprla tudi naslednjo zimsko sezono. Zdaj pa prepušča mesto pripravi na zaključek svetovnega pokala v smučarskih skokih, ki bo 21.3.-24.3.2013



FOTOGALERIJE:

Svetovni dan snega / Dan nordijskega smučanja >>>
Športni dnevi >>>
Doživetje Snežne dežele >>>

V letošnjem letu so bili vikendi, za tiste, ki so prišli v Planico, še posebno zanimivi. Svoj izlet v Planico in ogled velikanke so si popestrili z zabavnimi športnimi aktivnostmi na snegu v Snežni deželi. Snežna dežela ob vznožju velikanke je sprejela veliko zabave željnih otrok in odraslih ter požela veliko zanimanja s strani domačih in tujih obiskovalcev.

Snežna dežela je v času od 20.1. do 20.2. ponujala več različnih programov, katerega je obiskalo več kot 2000 oseb. V okviru športnih dni je obiskalo okoli 1000 osnovnošolcev. Vsak četrtek smo gostili različne slovenske in tuje goste, ki so svoj zimski čas popestrili z obiskom Snežne dežele. Vsak vikend pa je bila Snežna dežela v Planici na voljo tudi vsem, ki so se želeli zabavati na snegu.

V pričakovanju novega Nordijskega centra v Planici, kjer bodo v ospredju skakalnice in tekaški poligoni smo v okviru Snežne dežele obiskovalcem ponudili preizkus obeh osnovnih nordijskih disciplin, tekom na smučeh in s smučarskimi skoki. In to nam je tudi uspelo! Pod vodstvom izkušenih inštruktorjev obeh disciplin se je v posebnem vodenem programu teka in skokov udeležilo več kot 2000 oseb. Veliko veselja in navdušenja ter smeha pa je bilo slišati tudi pri spuščanju s tubami in sankami, po za to urejenih progah. Snežna dežela pa je ponudila tudi različne igre na snegu.

Nekateri obiskovalci so se načrtno odločili obiskati Snežno deželo in se preizkusiti v aktivnostih, drugi so se z njo srečali naključno. In vsi so bili navdušeni nad letošnjo ponudbo v Planici. Obiskovalci so ob ponudbi Snežne dežele pokazali tudi zanimanje za prihajajoči Nordijski center.

Snežna dežela 2013 z današnjim dnem zapira svoja vrata in se že ozira v naslednjo zimsko sezono. Ponuja se veliko različnih možnosti in priložnosti, s katerimi bomo skušali Snežno deželo v Planici še izboljšati. Želeli bi biti se boljši, zato nas zanima vaše mnenje. Vaše izkušnje s Snežno deželo so za nas zelo dragocene, zato vas  vabimo, da nam vaše vtise in vtise vaših otrok, prijateljev posredujete na: sergeja.gradisek@gmail.com ali manca.kovacic@gmail.com

Med vsemi obiskovalci Snežne dežele, ki so se udeležili katerega od vodenih programov ali si izposodili opremo, smo izbrali 3, katerim bomo podarili družinski komplet vstopnic (4 vstopnice) za ogled skokov na nedeljskem družinskem dnevu finala Svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici.

Srečni nagrajenci so:
Aleš Javorič, Marijan Kruhar, Lev Soklič

Arhiv novic