Projekti

26. 12. 2017

Organizacijski komite Planica 2018 razpisuje Likovni natečaj Planica in otroci

Uvod v finale svetovnega pokala v smučarskih skokih bo znova predstavljal Otroški dan. V četrtek, 22. marca, bo Planico namreč znova obiskalo več tisoč otrok, ki bodo z navijanjem poskrbeli, da bo v dolini pod Poncami znova vladalo fantastično vzdušje.

Organizacijski komite Planica skupaj s Slovenskimi železnicami nadaljuje z likovnim natečajem, ki bo osnovnošolcem iz vseh koncev Slovenije znova omogočil ogled smučarskih poletov. Ker stremimo k temu, da je vpliv na okolje v času tekem v Planici čim manjši, obenem pa želimo predstaviti športni duh, otroke vabimo da znova pripravijo izdelke na temo Z vlakom v Planico. Uporaba javnega prevoza je namreč eden izmed pomembnejših elementov trajnostnega razvoja, za katerega si prizadevamo že več let.

Po pozitivnih odzivih v preteklem letu, ko so otroci prvič pripravljali izdelke v skupinah, v tej smeri nadaljujemo tudi letos. Osnovnošolce 7. in 8. razredov tako vabimo, da s skupnimi močmi pripravijo navijaške plakate oziroma transparente na prej omenjeno temo.

Pogoji natečaja:

  • Sodelujejo lahko učenke in učenci 7. in 8. razredov osnovnih šol v Sloveniji.
  • Vsaka šola lahko sodeluje z enim navijaškim plakatom, ki je izbran po internem tekmovanju oz. dogovoru posamezne OŠ.
  • OŠ sodelujejo na natečaju s poslano fotografijo plakata in prijavnico na elektronski naslov otroci.planica@sloski.si.
  • Fotografija mora biti v JPG/JPEG formatu, v čim večji ločljivosti, a ne sme presegati velikosti 10 MB
  • Plakati so lahko narejeni v risarski, slikarski in grafični tehniki, dimenzije vsaj A0.
  • Tema navijaških plakatov je Z vlakom v Planico.
  • Šole morajo fotografije plakatov skupaj s prijavnicami poslati po e-pošti najkasneje
    do ponedeljka, 12. februarja 2018!

Po pregledu vseh prispelih fotografij bo izbranih 10 osnovnih šol - finalistk -, ki bodo nagrajene z izletom v Planico. Vsaki finalistki pripada brezplačen prevoz z vlakom in/ali avtobusom (50 sedežev) v Planico ter 50 vstopnic in 50 kuponov za malico. Slovenske železnice bodo zmagovalni OŠ podarile 30 vozovnic za izlet ob koncu šolskega leta v katerikoli kraj v Sloveniji.

>> RAZPIS
>> PRIJAVNICA

10 osnovnih šol finalistk:

Draga Bajca Vipava
Dragotina Ketteja Novo mesto
Dravlje
Franca Rozmana Staneta
Janka Ribiča Cezanjevci
Maksa Durjave
Miška Kranjca Velika Polana
Mokronog
Primoža Trubarja Velike Lašče
Šmartno pod Šmarno goro


20. - 21. 01. 2018

Svetovni dan snega

20. in 21. januarja 2018 je dolina pod Poncami že sedmič zapored gostila Svetovni dan snega.

Dogodek je bil namenjen otrokom vseh starosti.

Miniaturna mobilna skakalnica Mini Planica je najmlajšim pričarala lepote smučarskih skokov in mnogi so se prvič preizkusili na skakalnici, ki je prilagojena najmlajšim. Za nekoliko večje pogumne skakalce smo ročno izdelali staro dobro snežno skakalnico.FOTOGALERIJA - 2018 >>

Na voljo je bila še množica drugih zimskih aktivnosti:

- Deskanje na snegu za najmlajše, ki je bilo ponovno čista uspešnica dogodka.
- Tek na smučeh pod strokovnim vodstvom predstavnikov CŠOD Planica.
- Sankanje, hokej in nogomet na snegu, snežni poligon, iskanje izgubljenega zaklada in posebej za starše tudi odbojka na snegu.

Brez dvoma je bil dogodek tudi letos nepozaben. Gostili smo preko 1,500 nasmejanih obiskovalcev v zagotovo enem najlepših nordijskih centrov, ki je isti vikend gostil tudi svetovni pokal v teku na smučeh.

Število naših partnerjev vsako leto strmo narašča, poskrbeli so za slastne prigrizke, topel čaj in odlične nagrade, za katere so se lahko potegovali prav vsi.

Obisk prizorišča, ki je bil v izteku malih skakalnic v Planici, je bil za vse obiskovalce brezplačen. Brezplačno je bila na voljo tudi izposoja športne opreme in strokovno vodenje posameznih aktivnosti.

Zavedanje otrok, da istočasno na takem dogodku nekje drugje na svetu uživajo tudi drugi otroci vseh ras in kultur, je zagotovo dalo dogodku še večjo čarobnost. Preživeli smo dva enkratna zimska dneva in dobili dovolj energije za naslednje podobne dogodke, ki nas čakajo v Planici.

Se vidimo januarja 2019!

Dogodek je bil organiziran v Nordijskem Centru Planica, v organizaciji Smučarske zveza Slovenije, OK Planica.