Projekti

19. - 20. 01. 2019

Svetovni dan snega

Če bo tako veselo, kot je bilo pretekla leta, potem ne smeš manjkati! 19. in 20. januarja 2019, bomo v Nordijskem centru v Planici gostili kar tri dogodke hkrati. FIS celinski pokal v smučarskih skokih za ženske, FIS pokal v smučarskih skokih za moške in seveda Svetovni dan snega

Pomembne informacije >>>FOTOGALERIJA - 2018, 1. del >>
FOTOGALERIJA - 2018, 2. del >>

Dogodek SVETOVNI DAN SNEGA bo oba dneva potekal od 9:00 do 14:00. Znova bo na voljo veliko število športnih aktivnosti na snegu. Obisk prizorišča, ki bo postavljeno v izteku malih skakalnic v Planici, bo za vse brezplačen. Brezplačna bo tudi izposoja opreme in strokovno vodstvo. 

Dogodek je organiziran pod strokovnim vodstvom športnih vaditeljev. Vsak sodelujoči otrok ali njegov zakoniti zastopnik se strinja, da otrok sodeluje na lastno odgovornost. Organizator ne odgovarja za nastale poškodbe ali za odtujitev opreme v času trajanja dogodka. Starš ali zakoniti zastopnik, s prijavo otroka na sodelovanje, dovoli javno uporabo fotografij in video posnetkov s prireditve. 

V Planici bomo znova preživeli izjemen vikend skupaj z vami in vašimi velikimi nasmehi!

Se vidimo 19. in 20. januarja v Planici! 
Do takrat pa ... šport je zakon!


21. 3. 2019

Organizacijski komite Planica v sodelovanju s Slovenskimi železnicami razpisuje Likovni natečaj Planica in otroci 2019

Četrtek, 21. marca, bo v Planici znova poseben dan, saj se nam bo v dolini pod Poncami pridružilo več tisoč otrok iz cele Slovenije. Mnogi bodo gostje našega dolgoletnega partnerja Zavarovalnice Triglav, nekateri pa si bodo polete ogledali po zaslugi svoje kreativnosti oziroma s sodelovanjem na Likovnem natečaju Planica in otroci.

Že več let si prizadevamo, da čim več obiskovalcev v Planico pride z javnim prevozom, saj je negativen vpliv na okolje s tem manjši. Obenem želimo predstaviti tudi športni duh, ki je v Planici venomer prisoten, na letalnici bratov Gorišek celo že 50 let. Mešanico teh dveh prizadevanj predstavlja prav likovni natečaj, katerega tema se letos glasi: Z vlakom v Planico na 50-letnico letalnice.

Otroci v Planici vedno naredijo izjemno vzdušje, ker pa najboljši navijači za spodbudo skakalcev potrebujejo tudi kakšne rekvizite, otroke vabimo, da izdelajo navijaške transparente oziroma plakate, na katerih bo upodobljena zgoraj omenjena tema. Športni duh se izrazi tudi z ekipnim delom, zato naj otroci transparente izdelajo s skupnimi močmi.

Pogoji natečaja:

  • Sodelujejo lahko učenke in učenci 7. in 8. razredov osnovnih šol v Sloveniji.
  • Vsaka šola lahko sodeluje z enim navijaškim transparentom/plakatom, ki je izbran po internem tekmovanju oz. dogovoru posamezne OŠ.
  • OŠ sodelujejo na natečaju s poslano fotografijo plakata/transparenta in prijavnico na elektronski naslov otroci.planica@sloski.si.
  • Fotografija mora biti v JPG/JPEG formatu, v čim večji ločljivosti, a ne sme presegati velikosti 10 MB.
  • Na fotografiji je lahko viden le transparent/plakat, otroci ne smejo biti vidni.
  • Transparenti/plakati so lahko narejeni v risarski, slikarski in grafični tehniki, dimenzije vsaj A0.
  • Tema navijaških transparentov/plakatov je Z vlakom v Planico na 50-letnico letalnice.
  • Šole morajo fotografije skupaj s prijavnicami poslati po e-pošti najkasneje
    do ponedeljka, 11. februarja 2019!

Po pregledu vseh prispelih fotografij bo izbranih 10 osnovnih šol - finalistk -, ki bodo nagrajene z izletom v Planico. Vsaki finalistki pripada brezplačen prevoz z vlakom in/ali avtobusom (50 sedežev) v Planico ter 50 vstopnic in 50 kuponov za malico. Slovenske železnice bodo zmagovalni OŠ podarile 30 vozovnic za izlet ob koncu šolskega leta v katerikoli kraj v Sloveniji.

Seznam osnovnih šol finalistk bo viden na spletni strani www.planica.si.

>> RAZPIS
>> PRIJAVNICA