Projekti

19. - 20. 01. 2019

Svetovni dan snega je postal prava ZIMSKA POSLASTICA za otroke

Novica: Planica je gostila najboljši Svetovni dan snega 2019 >>

19. in 20. januarja 2019 je dolina pod Poncami osmič zapored gostila dogodek Svetovni dan snega. Dogodek je bil namenjen otrokom vseh starosti, čeprav so se mednje pomešali tudi nekateri pogumni odrasli.FOTOGALERIJA - 2019, 1. del >>
FOTOGALERIJA - 2019, 2. del >>

Poudarek je bil na promociji nordijskih športov, smučarskih skokov in teka na smučeh. V družbi Ceneta Prevca smo na doskočiščih malih skakalnic izdelali dve različno veliki skakalnici za otroke, v izteku petih planiških skakalnic uredili tekaške proge, v neposredni bližini uredili zasneženo nogometno igrišče, poligon za deskanje na snegu z Žanom Koširjem in sankaški poligon. Vso opremo so si otroci lahko brezplačno sposodili, poskrbljeno je bilo tudi za strokovno vodstvo in odlično animacijo dogodka. Poleg športnih aktivnosti smo obiskovalcem, v sodelovanju s partnerji, omogočili tudi obilico zabave z maskotami, od instant izdelave fotografij s planiškim ozadjem, družabne igrice za najmlajše in preko mini vojaškega poligona so otroci spoznavali življenje slovenskih vojakov. Pravi hit dogodka je bilo iskanje izgubljenega zaklada, ki se je zaključil s tekom na “Minikanko” in seveda najdenim sladkim zakladom. Podarili smo številne nagrade za pogum in risali nasmehe na obraze otrok in staršev.

Svetovni dan snega je mednarodni dogodek, organiziran na pobudo Mednarodne smučarske zveze. Letos se je dogodek pod blagovno znamko World Snow Day, istočasno odvijal na 464 prizoriščih, v 45 državah sveta.

Brez dvoma je bil dogodek tudi letos nepozaben. Istočasno smo v Nordijskem Centru v Planici pretekli vikend gostili tudi dva FIS pokala za smučarske skoke, za dekleta in fante. V petek, 18. januarja, pa smo dogodek napovedali tudi v centru Ljubljane, v okviru dogodka Športna zima v Ljubljani in Svetovni dan snega.

Število naših partnerjev vsako leto strmo narašča, poskrbeli smo za slastne prigrizke, topel čaj in odlične nagrade. Dogodek so popestrile tudi številne dobro poznane maskote naših partnerjev, Kuža Pazi, Kekec, Argetko, Žičko in Kompasov Janez. Obisk dogodka je bil za vse obiskovalce brezplačen.

Preživeli smo dva izjemna zimska dneva v najlepši dolini svetovnih prvenstev. Na pobudo FIS-e bomo kandidirali tudi za nagrado “Best World Snow Day” - za dogodke nad 500 udeleženci (v Planici smo namreč v dveh dneh gostili preko 2.000 obiskovalcev) in za nagrado “The Innovation Award” – za najbolj kreativen tovrstni dogodek.


21. 3. 2019

Organizacijski komite Planica v sodelovanju s Slovenskimi železnicami razpisuje Likovni natečaj Planica in otroci 2019

Četrtek, 21. marca, bo v Planici znova poseben dan, saj se nam bo v dolini pod Poncami pridružilo več tisoč otrok iz cele Slovenije. Mnogi bodo gostje našega dolgoletnega partnerja Zavarovalnice Triglav, nekateri pa si bodo polete ogledali po zaslugi svoje kreativnosti oziroma s sodelovanjem na Likovnem natečaju Planica in otroci.

Že več let si prizadevamo, da čim več obiskovalcev v Planico pride z javnim prevozom, saj je negativen vpliv na okolje s tem manjši. Obenem želimo predstaviti tudi športni duh, ki je v Planici venomer prisoten, na letalnici bratov Gorišek celo že 50 let. Mešanico teh dveh prizadevanj predstavlja prav likovni natečaj, katerega tema se letos glasi: Z vlakom v Planico na 50-letnico letalnice.

Otroci v Planici vedno naredijo izjemno vzdušje, ker pa najboljši navijači za spodbudo skakalcev potrebujejo tudi kakšne rekvizite, otroke vabimo, da izdelajo navijaške transparente oziroma plakate, na katerih bo upodobljena zgoraj omenjena tema. Športni duh se izrazi tudi z ekipnim delom, zato naj otroci transparente izdelajo s skupnimi močmi.

Pogoji natečaja:

  • Sodelujejo lahko učenke in učenci 7. in 8. razredov osnovnih šol v Sloveniji.
  • Vsaka šola lahko sodeluje z enim navijaškim transparentom/plakatom, ki je izbran po internem tekmovanju oz. dogovoru posamezne OŠ.
  • OŠ sodelujejo na natečaju s poslano fotografijo plakata/transparenta in prijavnico na elektronski naslov otroci.planica@sloski.si.
  • Fotografija mora biti v JPG/JPEG formatu, v čim večji ločljivosti, a ne sme presegati velikosti 10 MB.
  • Na fotografiji je lahko viden le transparent/plakat, otroci ne smejo biti vidni.
  • Transparenti/plakati so lahko narejeni v risarski, slikarski in grafični tehniki, dimenzije vsaj A0.
  • Tema navijaških transparentov/plakatov je Z vlakom v Planico na 50-letnico letalnice.
  • Šole morajo fotografije skupaj s prijavnicami poslati po e-pošti najkasneje
    do ponedeljka, 11. februarja 2019!

Po pregledu vseh prispelih fotografij bo izbranih 10 osnovnih šol - finalistk -, ki bodo nagrajene z izletom v Planico. Vsaki finalistki pripada brezplačen prevoz z vlakom in/ali avtobusom (50 sedežev) v Planico ter 50 vstopnic in 50 kuponov za malico. Slovenske železnice bodo zmagovalni OŠ podarile 30 vozovnic za izlet ob koncu šolskega leta v katerikoli kraj v Sloveniji.

>> RAZPIS
>> PRIJAVNICA


10 finalistov:

Angela Besednjaka Maribor
Belokranjskega odreda Semič
Ivana Cankarja Ljutomer
Kapela
Kobilje
Lenart
Raka
Ribnica na Pohorju
Slivnica pri Celju
Sveti Jurij ob Ščavnici