Projekti

23. 03. 2017

Organizacijski komite Planica 2017 razpisuje Likovni natečaj Planica in otroci

Planica bo od 23. do 26. marca 2017 gostila finale svetovnega pokala v smučarskih skokih, uvod v nepozabno dogajanje pa bo znova predstavljal Otroški dan. V četrtek, 23. marca, bo dolino pod Poncami obiskalo več tisoč otrok iz cele Slovenije, mnogi med njimi pa bodo naši gostje po zaslugi sodelovanja na Likovnem natečaju Planica in otroci.

Osnovnošolce 7. in 8. razredov tako vabimo, da sodelujejo na natečaju, katerega tema se glasi Z vlakom v Planico. Z razpisano temo želimo mladim ljubiteljem smučarskih skokov prenesti sporočilo o naših prizadevanjih za trajnostni razvoj, katerega pomemben del je uporaba javnega prevoza oziroma vlaka. Skupaj s Slovenskimi železnicami bomo namreč obiskovalcem tudi letos omogočili, da pridejo v Planico z vlakom.

Pri letošnjem natečaju pa uvajamo pomembno spremembo, s katero želimo pri otrocih spodbuditi ekipno sodelovanje, ki je nepogrešljiv del športa. Za sodelovanje na natečaju morajo otroci tako pripraviti skupen izdelek - navijaški plakat oz. transparent.

Pogoji natečaja:

  • Sodelujejo lahko učenke in učenci 7. in 8. razredov osnovnih šol v Sloveniji.
  • Vsaka šola lahko sodeluje z enim navijaškim plakatom, ki je izbran po internem tekmovanju oz. dogovoru posamezne OŠ.
  • OŠ sodelujejo na natečaju s poslano fotografijo plakata in prijavnico na elektronski naslov otroci.planica@sloski.si.
  • Fotografija mora biti v JPG/JPEG formatu, v čim večji ločljivosti, a ne sme presegati velikosti 10 MB
  • Plakati so lahko narejeni v risarski, slikarski in grafični tehniki, dimenzije vsaj A0.
  • Tema navijaških plakatov je Z vlakom v Planico.

Šole morajo fotografije skupaj s prijavnico poslati po e-pošti najkasneje do torka, 31. januarja 2017!

Po pregledu vseh prispelih fotografij bo izbranih 15 osnovnih šol - finalistk -, ki bodo nagrajene z izletom v Planico. Vsaki finalistki pripada brezplačen prevoz z vlakom in/ali avtobusom (50 sedežev) v Planico ter 50 vstopnic in 50 kuponov za malico. Slovenske železnice bodo zmagovalni OŠ podarile 30 vozovnic za izlet ob koncu šolskega leta v katerikoli kraj v Sloveniji.

>> RAZPIS
>> PRIJAVNICA

Seznam osnovnih šol finalistk:

Benedikt
Breg
Cerkvenjak – Vitomarci
Danila Lokarja, Ajdovščina
Dragomirja Benčiča Brkina, Hrpelje
Duplek
Gorje
Janeza Levca OE Jarše
Korena
Livada
Mala Nedelja
Milke Šobar – Nataše
Rovte
Središče ob Dravi
Stročja vas


14.―15. 01. 2017

Svetovni dan snega

14. in 15. januarja 2017 je dolina pod Poncami šestič zapored gostila dogodek Svetovni dan snega.

Dogodek lahko imenujemo tudi »planiške igre brez meja«, ki so namenjene otrokom vseh starosti in so tudi del gibanja Specialne olimpiade Slovenije. V soboto, 14. januarja, smo tako gostili tudi male in velike junake z motnjami v duševnem razvoju. Njihov moto "PUSTITE MI ZMAGATI, ČE PA NE MOREM ZMAGATI, NAJ BOM POGUMEN V SVOJEM POSKUSU" je bil moto vseh udeležencev dvodnevnega dogodka v Planici.FOTOGALERIJA >>> 

V Planici je bil Franci Petek s svojo Mini Planico, ki je najmlašim pričarala lepote smučarskih skokov in mnogi so se prvič preizkusili na skakalnici, ki je prilagojena najmlajšim pod strokovnim vodstvom. Za nekoliko večje pogumne skakalce sta poskrbela Anja Tepeš in Aleš Hlebanja.

Na voljo je bila še množica drugih zimskih aktivnosti:
•    Deskanje na snegu za najmlajše z Žanom Koširjem, ki je bilo ponovno čista uspešnica tega dogodka.
•    Tek na smučeh z demo ekipo ZUTS Slovenija, pod okriljem Smučarske zveze Slovenija in predstavnikov CŠOD.
•    Sankanje, tubing, hokej in nogomet na snegu, snežni polygon, iskanje izgubljenega zaklada in kot novost letos, odbojka na snegu v sodelovanju z Odbojkarsko zvezo Slovenije.


Brez dvoma je bil dogodek letos nepozaben. Gostili smo preko 1,500 nasmejanih obiskovalcev v zagotovo enem najlepših nordijskih centrov.

Število naših partnerjev vsako leto strmo narašča, poskrbeli so za slastne prigrizke, topel čaj in odlične nagrade, za katere so se lahko potegovali prav vsi.

Obisk prizorišča, ki je bil v izteku malih skakalnic v Planici, je bil za vse obiskovalce brezplačen. Brezplačno je bila na voljo tudi izposoja športne opreme in strokovno vodenje posameznih aktivnosti.

Zavedanje otrok, da istočasno na takem dogodku nekje drugje na svetu uživajo tudi drugi otroci vseh ras in kultur, je zagotovo dalo dogodku še večjo čarobnost. Preživeli smo dva sončna zimska dneva, brez sleherne poškodbe in dobili dovolj energije za naslednje podobne dogodke, ki nas čakajo v Planici.

Se vidimo januarja 2018!

Dododek je bil organiziran v Nordijskem Centru Planica, v organizaciji OK Planica.
Koordinacija dogodka: natasa@artika.si, 051 419 800, www.planica.si