Projekti

23. 03. 2017

Organizacijski komite Planica 2017 razpisuje Likovni natečaj Planica in otroci

Planica bo od 23. do 26. marca 2017 gostila finale svetovnega pokala v smučarskih skokih, uvod v nepozabno dogajanje pa bo znova predstavljal Otroški dan. V četrtek, 23. marca, bo dolino pod Poncami obiskalo več tisoč otrok iz cele Slovenije, mnogi med njimi pa bodo naši gostje po zaslugi sodelovanja na Likovnem natečaju Planica in otroci.

Osnovnošolce 7. in 8. razredov tako vabimo, da sodelujejo na natečaju, katerega tema se glasi Z vlakom v Planico. Z razpisano temo želimo mladim ljubiteljem smučarskih skokov prenesti sporočilo o naših prizadevanjih za trajnostni razvoj, katerega pomemben del je uporaba javnega prevoza oziroma vlaka. Skupaj s Slovenskimi železnicami bomo namreč obiskovalcem tudi letos omogočili, da pridejo v Planico z vlakom.

Pri letošnjem natečaju pa uvajamo pomembno spremembo, s katero želimo pri otrocih spodbuditi ekipno sodelovanje, ki je nepogrešljiv del športa. Za sodelovanje na natečaju morajo otroci tako pripraviti skupen izdelek - navijaški plakat oz. transparent.

Pogoji natečaja:

  • Sodelujejo lahko učenke in učenci 7. in 8. razredov osnovnih šol v Sloveniji.
  • Vsaka šola lahko sodeluje z enim navijaškim plakatom, ki je izbran po internem tekmovanju oz. dogovoru posamezne OŠ.
  • OŠ sodelujejo na natečaju s poslano fotografijo plakata in prijavnico na elektronski naslov otroci.planica@sloski.si.
  • Fotografija mora biti v JPG/JPEG formatu, v čim večji ločljivosti, a ne sme presegati velikosti 10 MB
  • Plakati so lahko narejeni v risarski, slikarski in grafični tehniki, dimenzije vsaj A0.
  • Tema navijaških plakatov je Z vlakom v Planico.

Šole morajo fotografije skupaj s prijavnico poslati po e-pošti najkasneje do torka, 31. januarja 2017!

Po pregledu vseh prispelih fotografij bo izbranih 15 osnovnih šol - finalistk -, ki bodo nagrajene z izletom v Planico. Vsaki finalistki pripada brezplačen prevoz z vlakom in/ali avtobusom (50 sedežev) v Planico ter 50 vstopnic in 50 kuponov za malico. Slovenske železnice bodo zmagovalni OŠ podarile 30 vozovnic za izlet ob koncu šolskega leta v katerikoli kraj v Sloveniji.

>> RAZPIS
>> PRIJAVNICA

Seznam osnovnih šol finalistk:

Benedikt
Breg
Cerkvenjak – Vitomarci
Danila Lokarja, Ajdovščina
Dragomirja Benčiča Brkina, Hrpelje
Duplek
Gorje
Janeza Levca OE Jarše
Korena
Livada
Mala Nedelja
Milke Šobar – Nataše
Rovte
Središče ob Dravi
Stročja vas


20. - 21. 01. 2018

Svetovni dan snega

20. in 21. januarja 2018 bo dolina pod Poncami že sedmič zapored gostila Svetovni dan snega.

Na voljo bo veliko število športnih aktivnosti na snegu. Na miniaturni skakalnici Mini Planica bodo imeli otroci priložnost doživeti svoje prve skoke. Cilj Mini Planice je ponuditi inovativno in nezahtevno demonstracijo skokov s strokovnim vodstvom.FOTOGALERIJA - 2017 >>

Druge aktivnosti bodo vključevale deskanje na snegu za najmlajše s najboljšimi slovenskimi deskarji, tek na smučeh z ekipo inštruktorjev, sankanje, t.i. tubbing, hokej in nogomet na snegu, iskanje izgubljenega zaklada, snežni poligon in odbojko na snegu v sodelovanju z Odbojkarsko zvezo Slovenije.

Obisk prizorišča Svetovnega dne snega, ki bo postavljeno v izteku malih skakalnic v Planici, bo za vse brezplačen. Brezplačna bo tudi izposoja opreme in strokovno vodstvo.

V Planici bomo znova preživeli izjemen dan skupaj z našimi otroci in njihovimi velikimi nasmehi!